10.07.2008

Web 3.0

Δείτε τι διάβασα σήμερα, που μου φάνηκε ενδιαφέρον...
"Διαβουλεύσεις για τη μετάβαση στο Web 3.0
...«Internet των πραγμάτων» σημαίνει ότι μέσω του Διαδικτύου θα πραγματοποιείται ασύρματη αλληλεπίδραση μεταξύ μηχανών, οχημάτων, συσκευών, αισθητήρων και πολλών άλλων διατάξεων. Η τεχνολογία αυτή ήδη καθιστά δυνατές ηλεκτρονικές κάρτες εισιτηρίων και θα επιτρέψει σε κινητές συσκευές να ανταλλάσουν πληροφορίες για την εκτέλεση πληρωμών ή την ανάκτηση πληροφοριών από διαφημιστικές πινακίδες. Προβλέπεται ότι η τεχνολογία αυτού του είδους θα έχει εγκατασταθεί σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύρια τηλέφωνα το έτος 2015."

Η δημόσια διαβούλευση σχετικά με το «Ίντερνετ των πραγμάτων» διατίθεται στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=IOTconsultation

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ασύρματες πράξεις
πρώτον επιβαρύνουν το περιβάλλον μας με ακτινοβολίες των οποίων οι επιδράσεις στην υγεία είναι ακόμα σε στάδιο έρευνας με πολλές ενδείξεις για σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις
και δεύτερον υποκλέπτονται πάρα πολύ εύκολα με αρνητικές επιπτώσεις στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής. Γενικά δεν νομίζω ότι η όλη φάση είναι για καλό. Αυτό που μας λείπει είναι πολύ πιο βασικά πράγματα. Αέρας, οικολογική ισορροπία, ελεύθερος χώρος, ασφαλής τροφή και άλλα τέτοια πανάρχαια και καθόλου τεχνολογικά εξελιγμένα.

Ανώνυμος είπε...

Τους «κούρεψαν» λόγω Κουρεμένου. Ξεκαθάρισαν και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων από τους «αντιρρησίες». Πέταξαν έξω όσους ψήφισαν ενάντια στην κατεδάφιση των κτιρίων της Αρεοπαγήτου.
17/10/2008 Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=17.10.2008,id=44047440,52127184,66308944

Ανώνυμος είπε...

Με ψέματα στο ΚΑΣ απόσπασαν τη γνωμοδότηση για το κλείσιμο του Φιλοπάππου.

Δείτε στο blog Φιλοπάππου

Ανώνυμος είπε...

Ιδιώτες διεκδικούν την περιοχή της Δώρα Στράτου!

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το θάρρος θα κάνω μια πρόταση:
Επειδή βλέπω ότι αυτό, όπως και διάφορα σχετικού περιεχομένου (κυρίως προς αρχαιολογία πλευρά) blog, που έχεις και στο blogroll σου, ανανεώνονται πάρα πολύ αραιά και απογοητεύουν εμάς που μπαίνουμε να δούμε κάτι νέο ενδιαφέρον, προτείνω, να συνασπιστείτε μερικοί αρχαιολόγοι/ες, μουσειολόγοι/ες και συναφή επαγγέλματα, που διατηρείτε blogs, και να φτιάξετε ένα κοινό. Ο καθένας και η κάθε μία, θα έχει δικό του κωδικό και username οπότε θα ανεβάζει κάτι με υπογραφή.
Με αυτό τον τόπο, ούτε η ανανέωση του blog θα είναι άγχος, ούτε και εμείς θα μπαίνουμε κάθε τόσο ελπίζοντας μάταια σε κάτι καινούριο. Στα παλιά σας blog θα γράψετε ότι μετακομίσατε σε νέα διεύθυνση και όλοι οι φίλοι θα έρθουν να σας βρουν εκεί.

Νομίζω ότι η πρόταση μου είναι σωστή και με την ευκαιρία αυτή με συγχαίρω.
Άντε νε… Η ισχύς εν τη ενώση! Ένα ομαδικό blog είναι πιο ενδιαφέρον ακόμα και για εσάς που το ταϊζεται.

ξένοι