4.25.2008

Περί γραφιστικής και δημιουργικών

Εδώ και καιρό ετοιμάζουμε τη νέα μας έκθεση. Έχουμε τη συλλογή, το σκεπτικό, τις προθήκες, τα κείμενα και το εποπτικό υλικό. Το μόνο που μας λείπει είναι ένας γραφίστας. Παρότι στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί με πολλούς, ποτέ μέχρι σήμερα δε βρήκαμε κάτι το ιδιαίτερο, κάποιον να μας πείσει ότι έχει κατανοήσει το προφίλ μας και ότι μπορεί να προτείνει κάτι ενιαίο. Θα μου πείτε, γιατί είναι αναγκαίο αυτό;

Αν και γενικά πιστεύω ότι πρέπει κάθε μουσείο πρέπει να έχει την υπογραφή του και η υπογραφή αυτή να ξεπερνά το απλό λογότυπο, σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά. Για πρώτη φορά ετοιμάζουμε ΜΟΝΙΜΗ έκθεση, μια έκθεση που εισάγει και εντάσσεται στο νέο προφίλ του μουσείου.

Δυστυχώς οι αλλαγές μας δε μπορούν να είναι πολύ ριζικές, δε μπορούμε να διαμορφώσουμε από την αρχή τον εκθεσιακό μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε ένα νέο ύφος. Επίσης, το μουσείο δε θα κλείσει για το διάστημα της προετοιμασίας της νέας έκθεσης, άρα πρέπει να δράσουμε σε ένα φαντασιακό επίδεδο, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Έχουμε ξεκινήσει λοιπόν να μαζεύουμε προσφορές από γραφίστες. Κάποιοι είναι παλιοί συνεργάτες και κάποιοι καινούργιοι (πιθανά) συνεργάτες. Με τους παλιούς,ξέρουμε εκ των προτέρων τι να περιμένουμε, ξέρουμε μέχρι πού φτάνουν. Οι καινούριοι έχουν όλοι την ίδια τόλμη και αισιοδοξία ότι αυτοί θα τα καταφέρουν καλύτερα. Στις πρώτες επαφές μιλούν για concept και πρωτοποριακά υλικά και νέα δημιουργική γραφή και κατηγορούν την προχειρότητα της δουλειάς των παλιών συνεργατών.

Αλλά εγώ αυτό το έργο το έχω ξαναδεί. Κάποιοι από αυτούς ίσως τα καταφέρουν να προτείνουν κάτι ενδιαφέρον, κάποιες από αυτές τις προτάσεις ίσως να καταφέρουμε και να τις εντάξουμε στον προϋπολογισμό μας. Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν.

We'll just have to wait and see...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ξένοι